JOCS POPULARS 2018
 
Els propers dies 21, 22 i 23 de setembre de 2018, Catalunya celebrarà els seus primers Jocs Populars a Tortosa i a diferents subseus del seu entorn com són Sant Carles de la Ràpita, Amposta o Deltebre. En total s’espera que siguin al voltant de 4.600 les persones a partir dels 18 anys les que prendran part d’aquesta proposta amb la qual es vol posar de rellevància l’experiència esportiva i la vivència per sobre dels resultats que s’obtinguin.
 
La idea de celebrar aquests jocs neix de l’obtenció de l’organització dels CSIT-Worlds Sports Games per al 2019, una de les propostes esportives amateurs internacionals més importants. En ella prenen part països en molts dels quals ja existeix una àmplia cultura de l’esport popular. Per tal de donar a conèixer aquest model esportiu, el pas previ seran els Jocs Populars de Catalunya del 2018 que permetran donar a conèixer una filosofia de l’esport en el què la diversió i la convivència se situen per sobre dels resultats.
 
En aquests Primers Jocs Catalans s’han establert un total de 15 disciplines esportives entre les que es troben algunes amb una àmplia acceptació popular com el futbol 7, el bàsquet i l’handbol i d’altres que es volen potenciar i donar a conèixer més àmpliament com el futbol caminant o el mamanet (una versió del catchball). Per tal d’obrir la participació al major nombre de persones possible, s’han establert categoria femenina i masculina i també tres categories per edat. En concret poden participar a la categoria A persones entre els 18 i els 30 anys, a la categoria B persones de 31 a 45 anys i a la categoria C persones de 46 anys en endavant.
 
A més de donar visibilitat a aquesta manera d’entendre l’esport, els jocs serviran també per tal de demostrar la capacitat organitzativa dels municipis que hauran d’acollir l’any 2019 els World Sports Games.